Investiție germană! Fabrică de 76 de milioane de euro construită din Cluj


Knauf va construi o fabrică de 76 de milioane de euro în Huedin.

Producătorul german de materiale izolante Knauf va investi 200 milioane euro în două fabrici: 76 milioane euro la Huedin, respectiv 135 milioane euro în județul Mureș. Aici se vor produce materiale de izolații, respectiv pentru gips-carton și profile metalice.

În cele două fabrici vor lucra peste 200 de persoane, începând din 2024, potrivit economedia.ro.

Fabrica de 76 milioane euro într-o fabrică de plăci de gips-carton și profile metalice la Huedin, județul Cluj. Producția va începe la jumătatea anului 2024, unde vor lucra 110 de angajați (80 angajați direcți și 30 prestatori servicii).

Fabrica va prelucra materie primă de la cerierele de gips din Leghia, va avea o capacitatea anuală de 30 milioane metri pătrați și va produce întreaga gamă de plăci de gips-carton.

Noua fabrică din Cluj va avea în dotare o linie de producție a profilelor metalice, care va produce anual peste 15 milioane de metri liniari. Produsele care se vor livra pe piața internă vor reprezenta 50% din capacitatea de producție, iar restul se vor duce la export către Ungaria, Serbia și Republica Moldova, mai transmit reprezentanții.

Cu această investiție ne vom transforma dintr-un importator într-un mare producător și exportator. Industria materialelor de construcții a fost sold out, cererea mai mare decât oferta. Având o fabrică nouă nu vom face decât să alimentăm această cerere crescută pentru materiale izolante. Fondurile din PNRR și inițiative la nivel european pentru creșterea eficienței energetică să venim în întâmpinarea acestor inițiative și să oferim materiale pentru a se implementa proiectele”, a declarat Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation România și Bulgaria.

Comentarii Facebook