Inspectoratul General pentru Situații de Urgență începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu refugiații ucraineni


Începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor pentru hrana și cazarea refugiaților ucraineni din România, anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

IGSU anunță că „începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cu hrana și cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, aferente lunilor ianuarie, februarie și martie ale anului curent”.

Până la mijlocul săptămânii viitoare, sumele vor fi repartizate integral inspectoratelor județene pentru situații de urgență și apoi primăriilor, pentru a fi virate beneficiarilor.

Sumele necesare intră vineri în contul IGSU, după ce Ministerul Afacerilor Interne a îndeplinit procedurile pentru majorarea bugetului, ca urmare a măsurilor aprobate în ședința de Guvern din data de 10 mai.

În luna mai, Ministerul Afacerilor Interne a semnat, în calitate de beneficiar, contractul de finanțare "Solidari pentru Ucraina”, care va permite compensarea unei părți din cheltuielile efectuate de statul român pentru sprijinirea refugiaților.

Proiectul are o valoare totală de 585.307.121,49 lei și este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară CARE – Măsuri imediate pentru acordarea de sprijin cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, a precizat IGSU, potrivit Mediafax.

Comentarii Facebook