În plin sezon al vacanţelor, Wizz Air anulează tot mai multe curse. Lipsa forței de muncă și grevele, între motivele principale


Zborul către destinația de vacanță a devenit un fel de joc la loto, tot mai mulți turiști rămân blocați pe aeroport. Șeful Wizz Air spune că se așteaptă la tot mai multe anulări ale curselor în perioada următoare. De vină ar fi costurile de operare, grevele și lipsa forței de muncă.

Directorul general al Wizz Air, József Váradi, a declarat că operatorul aerian este încrezător că va reveni la productivitatea anterioară Covid-19 şi că va ajunge la utilizarea deplină a aeronavelor sale în acest an. Cu toate acestea, compania a declarat, luni, că se aşteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a atenua impactul „perturbărilor externe în curs”, conform Reuters.

După o problemă cauzată de varianta Omicron a coronavirusului, cererea de călătorii a revenit, companiile aeriene pariind pe călătoriile din vacanţa de vară, în perioada iulie-septembrie, pentru a-şi spori profitul. Dar grevele şi lipsa de personal forţează companiile aeriene să anuleze mii de zboruri şi provoacă cozi lungi pe aeroporturile importante din Europa.

Comentarii Facebook