IBM deschide la Cluj un centru de cercetare - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că IBM își va deschide la Cluj un centru de cercetare. 

 

IBM a anunțat deschiderea unui centru de cercetare la Cluj, lucru care reprezintă un pas important în această strategie de atragere de investitori străini”, a spus Emil Boc. 

 

Întâlnirea cu cei de la IBM a avut loc la Primăria Cluj-Napoca, vineri dimineața, în cadrul celei de-a doua ediții a seminarului IBM Smart Cities. Trei specialisti ai companiei IBM - Alexander Knaani, Tamasz Martyniak si Francisco Lopez -  au sustinut prezentări privind exemple de bune practici și soluții tehnologice avansate în domenii precum siguranța publică sau transport inteligent.

 

Un ”smart city” este un oras care utilizeaza la maximum tehnologia si mijloacele de comunicare  moderne in beneficiul comunitatii, sub toate aspectele: de la trafic, parcari, servicii sociale la plata taxelor si impozitelor locale si alte domenii care leaga comunitatea de mediul de afaceri. A nu tine cont de tehnologie, de internet, de tot ceea ce implica domeniul ”IT” inseamna a bloca evolutia viitoare a unui oras. Voi fi un partener pentru orice initiativa care ne poate duce mai aproape de statutul de oras inteligent - smart city”,  a declarat primarul Emil Boc in sesiunea de deschidere a seminarului ce a avut loc in Sala de sticla a Primariei Cluj-Napoca.

 

Acordam o importanta deosebita acestui seminar. Reprezentantii Politiei Locale, ai RATUC, ai Serviciilor Tehnic, IT, Drumuri s.a.m.d. sunt prezenti si astept sa vad concluziile si propunerile lor pentru a aduce Cluj-Napoca mai aproape de statutul de oras inteligent, smart city”, a mai adaugat Emil Boc. 

 

Oficialii IBM au anunțat că vor deschide la Cluj-Napoca un birou (n.red. office), fără a preciza și alte lucruri. 

 

IBM a deschis un birou la Cluj în iulie 2011 în Maestro Business Center, clădire deținută de oamenii de afaceri Horia Ciorcilă și Dorel Goia. 

 

Compania IBM Romania a fost infiintata in noiembrie 1995 si a anuntat la inceputul anului ca va dezvolta la Targu Mures un centru de cercetare pe teme precum sanatate, nano­tehnologie si orase inteligente.

 

In luna mai, primariile din Cluj-Napoca, Targu Mures, Brasov si Alba au semnat un memorandum care pune bazele unei colaborari pentru Centrul de Dezvoltare de la Targu Mures. Surse din randul semnatarilor au anuntat ca acest lucru insemna repatrierea cercetatorilor IMB din SUA si exportul de creiere tinere din Romania, absolventi de Politehnica si Matematica-Informatica.

 

De asemenea, ministrul Comunicațiilor din 2011, valerian Vreme, declara că IBm va angaja la Cluj 3.000 de oameni într-un centru de cercetare.

Comentarii Facebook