Duminica 28 Aprilie

Huawei expune la Cluj cele mai noi tehnologii și aplicații 5G: De la învățământ la distanță, la produse pentru consumatori


Huawei, una dintre cele mai mari companii tehnologice din lume, desfășoară în această perioadă expoziția europeană Huawei Roadshow 2020, care astăzi a ajuns și la Cluj-Napoca.

Expoziția are în acest an tema ”5G - Bring New Value”, iar compania și-a prezentat cele mai noi produse și soluții ce utilizează tehnologia 5G, care pot fi implementate în numeroase industrii și domenii.

Printre cele mai interesante aplicații ale tehnologiei 5G prezentate în cadrul Huawei Roadshow este 5G Sense Glove. Folosind tehnologia 5G, dispozitivul oferă o experiență VR imersivă, prin intermediul căruia utilizatorul poate interacționa fizic - folosind o mănușă mecanică -, cu obiecte din mediul virtual. Această tehnologie are numeroase potențiale utilizări în domenii precum ingineria sau medicina la distanță.

Un alt mod prin care tehnologia 5G influențează dezvoltarea realității virtuale este Cloud VR. Astfel, folosind tehnologia Cloud VR, un headset VR și o masă de foosball specială, două persoane din două colțuri diferite ale lumii se pot juca, în timp real, în spațiul virtual. Această tehnologie poate fi implementată și în alte numeroase aplicații de colaborare la distanță.

RKX_15890_31-08-2020_.jpg

Huawei investește foarte mult și în tehnologia AI. Astfel, în cadrul Huawei Roadshow aceștia au prezentat robotul Ascbot AI Robot Car. Echipat cu Atlas 200DK, o platformă open-source pentru dezvoltatorii AI, robotul este capabil de conducere autonomă și chiar poate chiar ocoli ce îi apar în cale pe traseu. De asemenea, întreaga expoziție poate fi vizitată cu ajutorul unui asistent virtual. Folosind un headset ce combină inteligența artificială și tehnologia AR (realitatea augmentată), vizitatorii pot experimenta un tur interactiv, fiind direcționați chiar de un ghid virtual, care le explică ce trebuie să facă în fiecare pas și le oferă toate informațiile de care au nevoie.

RKX_15494_31-08-2020_.jpg

În ceea ce privește produsele pentru consumatori, Huawei a prezentat cele mai noi modele de smartphone-uri capabile de conectivitate 5G, precum Huawei Mate Xs sau Huawei P40 Pro 5G. Un alt produs de ultimă generație prezentat, care încă nu este valabil pe piața europeană, este headset-ul de realitatea virtuală VR Glass. Având dimensiuni mult mai mici față alte produse similare, ochelarii VR Glass sunt foarte portabili și pot fi utilizați prin simpla conectare la un smartphone compatibil.

RKX_15482_31-08-2020_.jpg

RKX_15484_31-08-2020_.jpg

Huawei a prezentat și un modem portabil 5G, prin care utilizatorii pot beneficia de Wi-Fi la viteze foarte mari, oriunde s-ar afla. De asemenea, modemul utilizează direct o cartelă SIM 5G, astfel că utilizatorul nu are nevoie de un smartphone capabil de conexiune 5G.

În ceea ce privește tehnologiile de redare video, Huawei a prezentat o serie de soluții prin care, utilizând tehnologia 5G, se pot transmite fluxuri video live la rezoluție 8K, dar și posibilitatea de transmisiuni video personalizate, în care utilizatorul decide ce anume vede.


RKX_15793_31-08-2020_.jpg

Probabil unul dintre cele mai importante produse, în contextul actual, prezente la expoziție este tabla inteligentă Cloudlink Board. Huawei CloudLink Board este un terminal interactiv care combină funcții avansate de teleconferință audio-video, colaborare la distanță și funcții de tablă electronică. Dispozitivul are numeroase aplicații în ceea ce privește educația la distanță, având potențialul de a fi un instrument critic atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți și elevi.

Cu ajutorul CloudLink Board elevii pot vedea direct pe ecrane ce scrie profesorul pe tablă și îl pot auzi foarte clar, dispozitivul fiind dotat cu camere și microfoane de înaltă calitate. De asemenea, profesorii pot interacționa mult mai ușor cu elevii, atât colectiv, cât și individual.

Huawei Roadshow este un eveniment anual, care are loc în cele mai mari orașe europene.


Comentarii Facebook