Hotel la Baile Cojocna! Cladirea aflata in paragina din curtea statiunii va fi modernizata cu 230.000 de euro


Hotelul din incinta Bailor Cojocna va fi renovat dupa ani buni in care constructia a fost lasata in paragina. Consiliul local va investi suma de 230.000 de euro.

In cladirea cu parter si trei etaje sunt 48 de camere, dar din cauza deteriorarii imobilul a fost abandonat. Primaria din Cojocna a lansat in 18 mai o licitatie prin care urmeaza sa modernizeze imobilul si sa il repuna in circuitul turistic. 

"Constructia cuprinde un numar de 48 apartamente cu o camera si spatii de circulatie. In prezent, constructia nu este functionala datorita deteriorarii unor elemente de constructie in special in zona acoperisului- terasa , unde hidroizolatia deteriorata a permis infiltrarea apelor din precipitatii. Instalatiile interioare sunt deteriorate, intrucit nu au fost utilizate mult timp. In concluzie, constructia este dezafectata si se doreste repunerea ei in exploatare cu functiunea de hotel", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Administratorul Bailor Cojocna, Remus Beldean, a declarat ca hotelul a fost abandonat si din lipsa de fonduri nu a mai fost refacut. "Pentru noi renovarea cladirii ar fi o mina de aur. Am putea vinde pachete turistilor care vor sa isi petreaca vacanta la Cojocna. Acum avem circa 60 de locuri de cazare, dar sunt imprastiate in toata comuna", a mai Remus Beldean.

Lucrarile de modernizare vor consta in refacerea finisajelor, a instalatiilor, montarea unei centrale termice. De asemenea, vor fi montate geamuri termopan si va fi reparat podul cladirii.

Licitatia a fost lansata in 18 mai si ofertele pot fi depuse pana in 6 iunie, anunta rolicitatii.ro.

Finantarea va fi asigurata de la buget, iar ulterior administrarea hotelului va fi facuta de o firma care se va asocia cu Primaria Cojocna.


Baile Cojocna au fost modernizate din foduri PHARE, iar investitia totala s-a ridicat la 2,4 milioane de euro.

 

Citeste si...

Baile Cojocna si-a deschis portile in 15 mai

Comentarii Facebook