Horia Ciorcilă: Dacă ai 20 de ani și vii la facultate la Cluj, nu mai mergi înapoi acasă


Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație și unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, liderul de piață în acest moment, crede că forța Clujului constă și în atractivitatea pentru tineri.

Despre piața imobiliară, Horia Ciorcilă a spus că ”primirea autorizațiilor durează și din cauza asta nu au fost atât de multe proiecte. Dar acum vin multe. Deocamdată, lichiditatea pare a fi ok, doar că prețurile au crescut. Crescând prețurile, în mod evident, la un moment dat lichiditatea va scădea și poate că ușor se vede. Pe fondul acesta sunt câteva proiecte aproape gigantice pentru oraș. E de văzut în viitor dacă va continua creșterea economiei și dacă va continua migrația asta către Cluj”.

Într-un interviu acordat Forbes, Horia Ciorcilă a spus că este de părere ce Clujul va crește în continuare ”pentru că e clar că tinerii sunt atrași de oraș. De la începutul lunii mai până în septembrie nu există un weekend în care să nu fie un eveniment în Parcul Central din Cluj. Dacă ai 20 de ani și ești din Vaslui sau Sălaj și mergi la Cluj la facultate, nu te mai întorci înapoi în Vaslui. Acum 10-12 ani aveam și noi o problemă: unde ducem un partener din străinătate pentru că erau, probabil, doar vreo trei restaurante. Acum e plin de restaurante. Toată industria aceasta a fost susținută de migrația asta de studenți care între timp au devenit parte din echipele companii şi instituțiilor din zonă. Universitățile au avut un rol extraordinar. (…) Ecosistem, acesta e cuvântul potrivit. IT-ul a crescut datorită faptului că industria a crescut”.

Comentarii Facebook