Hidroelectrica, țepuită de ”băieții deștepți” cu 1,1 miliarde de euro în 6 ani

 

Compania de stat Hidroelectrica a fost țepuită de ”băieții deștepți” cu 1,1 miliarde de euro în perioada 2006-2012.

 

Datele au fost prezentate de Remus Borza, partener al Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, conform Mediafax.

 

Analizând preţurile contractuale din fiecare dintre contractele bilaterale în parte comparativ cu valoarea preţului mediu anual al Pieţei Zilei Următoare (PZU), din calculele furnizate de Hidroelectrica, rezulta ca doar în perioada 2006-31 mai 2012 Hidroelectrica a suferit pierderi semnificative de 4.874.746.999 lei (aproximativ 1,100,000,000 euro)”, se arată în „Raportul Administratorului judiciar privind cauzele și împrejurarile care au dus la apariția stării de insolvență a Hidroelectrica”.

 

El a spus că dacă la început aceste contracate au fost benefice companiei Hidroelectrica pentru că în perioada 2003-2004 prețul din aceste contrcate era net superior prețului de pe piața reglementată, nu se mai poate poate spune acest lucru începând din 2004.

 

Mulți se așteptau ca existența acestor contrcate bilaterale cu băieții deștepți să reprezinte o cauză exclusivă a insolvenței. Îmi pare rău că trebuie să îi dezamăgesc, nu sunt singurii vinovați chiar dacă unii ar vrea ca aceștia să fie vinovații de serviciu. Mai sunt și alte opt cauze”, a spus Remus Borza.

 

Salarii de LUX la Hidroelectrica! Un șofer câștigă 10.000 de lei pe lună

Comentarii Facebook