Duminica 28 Aprilie

Haos la bugetul de stat! Alegerile din 2024 vor fi plătite din fondul de rezervă după ce banii alocați inițial au fost redistribuiți


PNL şi  PSD  au stabilit că banii pentru alegerile de anul viitor vor veni din fondul de rezervă, după ce banii alocați inițial de Guvern, 1 miliard de lei, au fost redistribuiți din cauza unui amendament.

Banii sunt tot la Ministerul Afacerilor Interne, însă la alte capitole de cheltuieli. De exemplu, 300 de milioane de lei au mers către strategia antidrog, iar alte 700 de milioane de lei au mers către securizarea frontierelor, mai exact pentru foaia de parcurs pentru aderarea la spaţiul Schengen, informează Antena3.ro 

Reprezentantul Ministerului Finanţelor, Daniela Pescaru, l-a informat pe Alexandru Nazare, cel care a propus amendamentul, că anul viitor statul nu mai are bani pentru organizarea alegerilor.

Deputații au hotărât într-un final ca fondurile pentru cele patru rânduri de alegeri să vină din fondul de rezervă, urmând ca  preşedintele comisiei de buget din Camera Deputaţilor să-şi asume un amendament prin care să corecteze situația creată. 


Comentarii Facebook