Oficialii americani le cer soferilor sa nu mai conduca masinile marca Toyota

Haos in curtea celui mai mare constructor de automobile din lume, dupa ce Guvernul SUA i-a avertizat pe proprietarii de autoturisme Toyota sa "nu mai conduca". Toyota a chemat pana acum in service peste 8 milioane de autoturisme la nivel mondial, din cauza a doua defectiuni la pedala de acceleratie, care se bloca in podea.

Acum constructorul japonez trebuie sa verifice o noua defectiune la sistemul de franare de la modelul Toyota Prius. Dupa toate aceste probleme, un oficial al Guvernului SUA a emis un avertisment catre soferi si le-a cerut sa nu mai conduca masinile chemate in service. "Nu mai conduceti masinile. Duceti-le la dealerii Toyota pentru ca ei au anuntat ca au gasit solutia sa le repare", a declarat Ray LaHood, secretarul american al  Transporturilor. LaHood a spus ulterior ca vorbele i-au fost intelese gresit, dar raul s-a produs, pentru ca stirea a facut inconjorul lumii.

Potrivit publicatiei "Daily Mail", autoritatile din SUA au facut legatura intre defectele aparute la autoturismele Toyota si 19 decese si alte cateva mii de accidente produse in Statele Unite ale Americii. De asemenea, si avocatii din Marea Britanie pregatesc procese impotriva constructorului de autoturisme, din tara soarelui rasare.

Toyota a chemat in service mai multe modele in Marea Britanie, inclusiv modelul Yaris, cel mai vandut model al producatorului japonez. In SUA, au fost chemate pentru reparatii 5 milioane de masini, care au avut probleme la pedala de acceleratie.

Problemele la sistemul de franare de la modelul Prius sunt investigate si la solicitarea guvernului japonez. Pana acum, 100 de plangeri in legatura cu faptul ca franele nu prind au fost depuse la Departamentul de Transporturi al SUA, iar alte 14 incidente au fost semnalate in Japonia.

Comentarii Facebook