Miercuri 19 Ianuarie

Guvernul se pregătește să trimită bugetari în șomaj? Ce mișcări fac liderii ExecutivuluiGuvernul României ia în calcul reducerea numărului bugetarilor, iar o bună parte din angajați ar putea ajunge în șomaj.

Astfel, premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că a cerut o analiză cu privire la schema de personal din ministere. Totul în condițiile în care Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, discută azi, cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, despre rectificarea bugetară şi scenariile pentru bugetul pe anul viitor. Ministrul Finanţelor ar trebui să prezinte astăzi stadiul execuţiei bugetare pe primele nouă luni ale acestui an.

La finalul anului trecut, România avea peste 1,2 milioane de bugetari, cu aproape 20.000 în plus faţă decembrie 2016 - o creștere record a ultimilor șapte ani.

Mulţi s-au angajat în ultimele luni, după ce au crescut lefurile la stat. Un sfert dintre noii angajaţi şi-au găsit locuri de muncă în administraţia centrală şi locală, unde salariile au ajuns, în medie, la aproape 800 de euro. Însă acum, Guvernul se gândește la disponibilizări, conform realitatea.net.

Nu este prima oară când se discută despre un astfel de scenariu. Tonul l-a dat ministrul Fiananţelor, Eurgen Teordorovici, acum aproape două săptămâni, când a anunţat că trebuie făcută o analiză cu privire la schema de personal din ministere, deoarece există instituţii în care funcţiile de suport depăşesc 30% şi e nevoie de o administraţie mai suplă. Teodorovici a completat că o decizie în sensul disponibilizărilor ar putea fi luată până la finalul anului.

Comentarii Facebook