Guvernul pregăteşte o nouă lovitură pentru angajaţii români. Taxa pe care o vor plăti toți salariații care au fost scutiți până acum


Salariaţii ar putea fi obligaţi să plătească asigurare de sănătate, în prezent, mai multe domenii fiind scutite de plata contribuţiei. Facilităţile ar urma să fie eliminate şi pentru cei care câştigă peste salariul mediu pe economie. 

Guvernul pregătește o reașezare a facilităților fiscale, pentru că s-a angajat în PNRR să reașeze facilitățile fiscale şi să le reducă treptat. Noul ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că toți angajații din România ar trebui să plătească asigurarea la sănătate, care este 10% din venitul obținut.

Angajaţii români care nu plătesc asigurarea de sănătate

În prezent, nu plătesc această asigurare de sănătate angajații din domenii precum construcții sau agricultură. Asigurarea de sănătate este plătită însă de angajații din IT, deși au și ei alte facilități fiscale de care beneficiază de mai mulți ani. 

Sunt, de asemenea, discuții potrivit cărora toată lumea ar urma să plătească această asigurare de sănătate de 10% din venit, dacă depășește salariul mediu pe economie. 

În prezent, salariul mediu pe economie este de aproximativ 4.200 lei net. Cei care câștigă mai mult de atât ar putea să fie obligați să plătească această asigurare.

Discuții sunt în condițiile în care Guvernul a anunțat în repetate rânduri că trebuie să crească încasările la bugetul de stat și totodată avem și un jalon în PNRR care ne obligă să facem acest lucru, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook