Guvernul plănuiește o nouă plafonare a prețurilor alimentelor. Ce produse vor fi incluse pe listă


Guvernul pregătește plafonarea prețurilor alimentelor care sunt procesate în România.  

Ministrul Agriculturii este cel care a făcut anunțul, menționând că se pregătește o nouă schemă de plafonare a adaosului comercial la alimentele tradiționale.

Momentan 17 produse de bază beneficiază de adaos plafonat de 20%. Această măsură ar extinde lista, fiind incluse toate alimentele produse în România. 

„În momentul de față, până pe 31 decembrie, ordonanța privind plafonul adaosului comercial a fost transpusă de Parlament în lege.

Este în derulare, în momentul de faţă, un proiect legislativ pe care, împreună cu colegii mei de la Ministerul Agriculturii, vrem ca toate produsele agroalimentare care sunt procesate în România să aibă un adaos comercial corect.

Nu mai vrem ca pe rafturile retailerilor din România adaosul comercial la produsele românești să depășească 20%, astfel încât produsele românești să aibă un adaos comercial limitat până în 20%, iar produsele care vin din import, retailerii, să pună orice adaos comercial doresc ei.

În momentul de faţă, dacă facem o analiză şi am făcut această analiză, produsele agroalimentare româneşti au adaos comercial mai mare decât produsele care vin din import, în magazinele de retail”, a declarat ministrul Florin Barbu, potrivit realitatea.net. 


Comentarii Facebook