Guvernul ia în calcul schimbarea pragului de impozitare a pensiilor. Cine ar putea să beneficieze de majorări


Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul analizează ideea majorării pragului de impozitare a pensiilor. Momentan, românii care au o pensie mai mică de 2000 de lei beneficiază de scutirea de la plata impozitului. Executivul ia în calcul o creștere a pragului până la suma de 3000 de lei.

”Aş vrea să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI şi situaţia pensiilor. Voi fi cât se poate de categoric, recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, în luna septembrie. Nu există mai multe tranşe şi nu există nici alte variante. Ne-am asumat acest lucru şi acest lucru va fi făcut la 1 septembrie.

Cer Ministerului de Finanţe ca în zilele următoare să vină cu impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, după cum bine ştim, până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 de lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei, astfel încât să vedem dacă ne permitem.

Aştept recomandarea ministrului Finanţelor, dacă ne permitem după majorarea de 13.8% şi recalcularea de la 1 septembrie, să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 de lei”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu, de această posibilă neimpozitare ar fi vizați peste 1,28 milioane de români care au pensiile între 2.001 lei și 3.000 de lei, informează HotNews.ro.


Comentarii Facebook