Joi 19 Mai

Guvernul aprobă azi ordonanţa prin care acordă voucherele pentru alimente. Ce putem cumpăra pe ele


Guvernul ar putea aproba astăzi ordonanţa prin care sunt acordate voucherele pentru mâncare celor cu venituri mici, la mai bine de jumătate de an de când a început criza scumpirilor. Bugetul alocat este de peste 3,1 miliarde de lei, iar jumătate din sumă va veni din fonduri europene. 

Voucherele pentru alimente vor fi împărţite pensionarilor cu venituri lunare mai mici de 1.500 de lei, persoanelor cu dizabilităţi, familiilor în care venitul mediu de persoană este de 600 de lei şi persoanelor fără adăpost, scrie Antena 3.

Cum folosim voucherele pentru alimente

Voucherele pentru alimente de bază ar urma să aibă o valoare de 50 de euro și să fie împărțite la fiecare două luni. Ar rezulta că fiecare persoană care va primi un astfel de voucher va beneficia de aproape 4,1 lei pe zi.

Printre beneficiari sunt: familii cu cel puțin doi copii sau monoparentale cu un venit mai mic de 600 lei/lună, pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 lei/lună, persoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilități.

Elevii care primesc burse sociale ar urma să primească vouchere de 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine. Voucherele vor fi tipărite pe hârtie, ca şi tichetele de masă, nu vor fi pe card. La fel ca şi în cazul tichetelor de masă, la vouchere nu se va acorda rest.

Analiştii economici spun că decizia este bună, însă suma este insuficientă.

Comentarii Facebook