Guvernul anunță noi măsuri de sprijin pentru procurarea de deziznfectanți și pentru agricultură


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat lansarea unor măsuri de sprijin, în valoare totală de 16,7 milioane de euro, pentru investiţii în procurarea de instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotarea laboratoarelor, dar şi pentru refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectat de dezastrele naturale.

"Continuăm cu măsurile de sprijin şi lansăm două submăsuri în această perioadă. Submăsura 5.1 care se referă la sprijin pentru investiţiile în măsuri preventive destinate să reducă dezastrele naturale ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastrofale probabile. Aici sunt şi beneficiari publici, iar plafonul este de 4,750 milioane de euro, unde aceşti beneficiari pot să îşi procure instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotare laboratoare şi camere frigorifice. Măsura are un plafon maxim de 100.000 de euro/proiect, respectiv în cazul camerelor frigorifice maximum 200.000 de euro pe proiect. Şi beneficiarii privaţi ai acestei măsuri au destinată o sumă de 8,2 milioane de euro, fiecare proiect beneficiind de o sumă maximă de 250.000 de euro", a declarat Adrian Oros, marți, într-un briefing de presă, conform Agerores.

De asemenea, ministrul a precizat că pe submăsura 5.2 dedicată investiţiilor privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectat de dezastrele naturale, de condiţiile de mediu adverse şi de evenimente catastrofale, suma alocată este de 3,6 milioane de euro, iar plafonul maxim pentru fiecare proiect este de 200.000 de euro.

"Cei care sunt în forme asociative cheltuielile eligibile sunt sută la sută, iar pentru beneficiarii publici sprijinul este 80% din total cheltuielilor eligibile", a subliniat şeful MADR.

Potrivit MADR, suma disponibilă pentru selecţia proiectelor va fi de 16.717.235 euro, depunerea urmând a se face la nivel naţional, în perioada 11 mai, ora 9:00 - 31 iulie 2020, ora 16:00.


Comentarii Facebook