Duminica 27 Noiembrie

Guvernul adoptă ordonanța pentru amânarea ratelor bancare. Ce spune premierul


Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de guvern de joi, că în Ordonanța de Urgență privind amânarea ratelor la bănci, vor fi incluse și contractele de leasing. 

Conform unor surse guvernamentale, în ordonanță se specifică faptul că își vor putea amâna ratele la bănci cu până la 9 luni persoanele fizice și juridice afectate direct sau indirect de criza COVID-19. Ordonanța va fi adoptată în ședința de guvern, scrie Digi24.

Suntem pregătiți cu ordonanța. Vizează persoane fizice, persoane jurdice PFA, intreprinderi individuale. Se suspendă ratele pe o perioada de până la 9 luni”, a declarat în debutul ședinței ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ludovic Orban i-a cerut acestuia să includă în ordonanța de urgență și contractele de leasing, pentru a ajuta operatorii de transport.

Insist să fie expres prevăzute contractele de leasing. Pentru că știm că unul dintre sectoarele afectate este sectorul transporturilor”, i-a cerut Ludovic Orban ministrului Finanțelor.

Orban a precizat că, dincolo de limitarea răspândirii coronavirusului, obiectivul guvernului este de a sprijini economia.

Pe lângă obiectivul fundamental pe care îl avem pentru a limita la maximum răspândirea virusului, guvernul trebuie să aibă grijă de economie, de cei afectați direct, de cei afectați indirect datorită restrângerilor care au apărut în consumul cetățenilor, dar trebuie să avem grijă să funcționeze toate sistemele economice”, a mai declarat Ludovic Orban.

Totuși, ministrul Finanţelor Publice, i-a sfătuit pe cei cu credite la bancă să fie cumpătaţi în cazul în care vor solicita amânarea ratelor şi să meargă iniţial pe o perioadă scurtă, de o lună-două, apoi să o extindă, dacă va fi cazul, pentru a nu avea probleme în viitor.

Comentarii Facebook