Guvernanții vor să modifice condițiile plafonării prețurilor la energie! Cine va plăti mai mult la curent


Guvernul pregătește o ordonanță de urgență pentru a modifica condițiile plafonării. Ar trebui să ne pregătim pentru facturi mai mari la energie. Astăzi, Guvernul ar urma să adopte noua ordonanță de urgenţă privind compensarea preţurilor la energie. Şi sunt vehiculate câteva modificări.  

Ar putea fi redus pragul de consum până la care beneficiem de preţul plafonat la energie electrică. Iar acest lucru se va traduce prin preţuri plafonate pentru mai puţini consumatori, deci facturi mai mari pentru restul, scrie Observator.

Astăzi ar urma să aibă loc ședința de guvern în care să fie adoptată această ordonanță de urgență (OUG) care vine cu modificări în domeniul energiei. Poate că cea mai importantă modificare este legată de pragul până la care  consumatorii de energie electrică vor beneficia de un preț plafonat. Acum vorbim despre un prag de consum de 300 de kilowati, este foarte posibil ca ages prag să scadă până la 255 de kilowați. Adică vorbim despre o reducere cu 15%, asta înseamnă că, automat, se vor încadra mai puțini consumatori în această schemă de plafonare. Cei care nu se vor încadra vor plăti un preț mult mai mare, dublu sau chiar triplu - prețul din contract, notează sursa citată. 

La gaze momentan nu ar fi schimbări, aici, în continuare, vom avea un preț plafonat  de 31 de bani pe Kw/h. În plus, la gaze nu există limită de consum. Tot în ordonanța de urgență care ar urma să fie adoptată astăzi de Guvern mai apare noțiunea de „fond de solidaritate". Ce înseamnă asta? Companiile din domeniul energiei vor veni cu bani către acest fond de solidaritate, pentru ca statul să poată susține în continuare schema de compensare. 

Tot astăzi, Guvernul ar urma să adopte și alte modificări, este posibil ca această perioadă în care beneficiem de aceste prețuri plafonate să fie extinsă. Inițial, trebuia să fie în vigoare până în martie 2023 și este posibil să fie prelungită până în vară.

Comentarii Facebook