Miercuri 24 Aprilie

Grigore Pop: "Noi vrem 24 de salarii compensatorii pentru muncitorii disponibilizati de la Autostrada Transilvania"

Sindicalistii au refuzat sa se intalneasca astazi cu reprezentantii companiei Bechtel, pentru a putea studia oferta americanilor. Intalnirea trebuia sa aiba loc la ora 9.00 dimineata, dar a fost amanata pentru luni la aceeasi ora. Sindicalistii cer 24 de salarii compensatorii pentru disponibilizati.


Liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat pentru Stiri de Cluj. ro ca "oferta Bechtel practic nu exista. Voiau sa se intalneasca cu noi azi numai pentru a ne spune ca vor sa faca reduceri. Noi vrem sa fie concediati cat mai putini oameni, 24 de salarii compensatorii pentru cei care vor fi disponibilizati si sa se spuna exact cati oameni vor ramane pentru a se ocupa de lucrarile de mentenanta".

Pop a mai spus ca cea mai buna varianta ar fi ca Guvernul sa isi onoreze datoriile catre americanii de la Bechtel si sa plateasca restanta de 200 de milioane de euro, pentru lucrarile efectuate in perioada august - noiembrie 2009. "Am discutat ieri la Ministerul Transporturilor si ni s-a spus ca pana in aprilie Guvernul va achita 230 de milioane de euro, datoria pe anul trecut si lucrarile facute in decembrie si ianuarie la autostrada Transilvania", a declarat pentru Stiri de Cluj ro, liderul Cartel Alfa Cluj.

Liderul Cartel Alfa Cluj a mai spus ca sunt mai multe variante pentru ca situatia de la autostrada A3 sa fie detensionata. In primul rand, Guvernul a anuntat ca analizeaza posibilitatea cresterii deficitului bugetar cu 0.25 - 0.50 % sau un imprumut extern luat de Bechtel si garantat de la bugetul de stat.



Sindicalistii s-au intalnit ieri si cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, dar au fost ocoliti de Radu Berceanu, artizanul intalnirii. "Ne-a chemat si ne-a lasat cu ochii in soare, am stat o jumatate de ora la usa si a iesit si a trecut pe langa noi. Am discutat cu directorul general de la CNADNR, dar voiam sa vedem ce are de zis ministrul", a mai spus Grigore Pop.



Compania americana Bechtel a anuntat in urma cu cateva zile ca va disponibiliza 1.933 de persoane de la autostrada Transilvania, deoarece are de incasat de la Guvern sume restante pe anul trecut.

Comentarii Facebook