Boc: "Tronsonul de la Gilau la granita nu exista nici macar ca proiectare"

Premierul Emil Boc a declarat astazi ca Guvernul va achita integral pana in luna aprilie datoriile pe care le are fata de Bechtel, dar problema este ca lucrarile nu pot continua pentru ca pe celelalte tronsoane proiectarea nu este facuta.

 

Intr-un interviu acordat Hotnews-RFI, premierul a spus ca Guvernul are datorii de 200 de milioane de euro catre Bechtel, dar ca o parte dintre acestea vor fi achitate in aceasta luna, iar restul in aprilie. "Noi am avut o discutie foarte serioasa cu Bechtel, am convenit graficul de esalonare a platii datoriilor. In luna februarie se va plati o parte importanta a datoriilor, in luna aprilie restul. Nu stiu ce decizie vor lua ei pe plan intern, intentia evidenta a Guvernului este sa continue Autostrada Transilvania", a spus Emil Boc.

 

El sustine insa ca mai este mult de lucru la proiectarea autostrazii. Premierul a dat ca exemplu tronsonul de la Gilau pana la granita cu Ungaria si a spus ca si daca ar exista bani nu s-ar putea lucra pe acest segment.

 

"Stabilim modalitatea de lucru pentru anul acesta in functie de ce este proiectat si ce se poate lucra in teren si partea care ramane in continuare este sa se lucreze la proiectare", a mai spus primul ministru.

 

Compania Bechtel a anuntat ca trimite 1.933 de muncitori in somaj de la inceputul lunii martie, pe motiv ca nu mai are bani pentru continuarea lucrarilor.

 

Comentarii Facebook