Flamingo, executata silit pentru o datorie de 17,5 milioane de euro de ING Bank

Grupul Flamingo intra in insolventa pentru a se apara de creditori. Patronatul a declarat ca va face reorganizari pentru a achita datoriile si a scapa de bancile care urmaresc sa ii execute silit.

 

ING Bank a solicitat executarea silita a Grupului Flamingo pentru a recupera o datorie de 17,5 milioane de euro. Pana acum conducerea firmei a decis sa inchida magazinele de pe strada Victor Babes, iar cea din Marasti sa fie mutata in centrul comercial Central.

Motivul pentru care s-a ajuns in aceasta situatie este lipsa vanzarilor. Grupul Flamingo avea anul trecut o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro si datorii de 75 de milioane la finalul anului. Vanzarile de calculatoare, electronice si electrocasnice nu au fost insa pe masura asteptarilor, asa ca firma nu a reusit sa scape de debite.

 

Pentru a eficientiza afacerea conducerea Grupului a decis reducerea salariilor cu 50 % si concedierea angajatilor de la 1.500 la 700 in acest an. Chiriile magazinelor au fost renegociate la sange si s-a renuntat la o serie de spatii, dar masurile nu au avut efectul scontat.

In primele 9 luni ale anului, Grupul Flamingo a inregistrat o cirfa de afaceri de 63 de milioane de euro, cu aproape 70 % mai putin decat anul trecut.

Reprezentantii firmei sustin ca angajatii de la Cluj care lucreaza in magazinul Flamingo nu vor fi afectati de actuala situatie financiara. Oamenii nu vor avea de suferit chiar daca Flamingo a intrat în insolventa. Magazinul din Cluj-Napoca va ramane deschis iar in paralel firma va face o restructurare a activitatii pentru a diminua datoriile?, a declarat purtatorul de cuvant al Flamingo, Alina Chelu.

Comentarii Facebook