Firma Diferit chemată la Primăria Florești: Acum trebuie să înceapă lucrul la Centura Floreștiului

 

Firma Diferit a fost chemată luni, 18 septembrie, la Primăria Florești pentru a discuta în termeni concreți începerea lucrărilor la centura de Sud, Centura Florești. 

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat că până acum firma Diferit invoca faptul că nu este predat întreg amplasamentul pentru a se începe lucrul, cu toate că puteau fi începute lucrări pe diferite tronsoane. Lucrările la drumuri se fac etapizat, astfel că acest lucru era posibil. 

 

Ultima autorizație de construcție, pentru tronsonul de la Valea Gârbăului - strada Sfîntu Ion, a fost semnată de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat vineri, 15 septembrie 2017. Porțiunea are 400 de metri, între kilometri 2+272 și 2+678,115. ”Este vizat astfel un sector de drum care vine în prelungirea celor 2,272 kilometri ai centurii de sud, respectiv tronsonul care începe din spatele complexului comercial, locație în care vi fi amenajat un sens giratoriu, și se continuă până la intersecția cu drumul Sfântul Ioan”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

 

Fiind un obiectiv de importanță majoră pentru zeci de mii de clujeni, am tratat cu maximă celeritate cererea adresată în această dimineață de primăria comunei Florești, astfel încât, în cel mai scurt timp, am reușit să eliberăm această autorizație absolut necesară în vederea demarării execuției lucrărilor de construire al întregului traseu al centurii”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Durata de execuție a lucrărilor de edificare a centurii de sud a Floreștiului este de maximum 24 de luni. 

 

Primarul comunei Florești a declarat că Primăria a trimis o adresă oficială către Diferit prin care reprezentanții firmei sunt chemați luni, 18 septembrie, la discuții.

 

Autorizația emisă de CJ Cluj face referire la segmentul de la Valea Gârbăului și până la strada Sfântul Ion, singurul aspect de care se mai puteau agăța cei de la Diferit.

 

I-am sunat pe cei de la firmp și am vorbit cu directorul. Le-am spus că e gata și ultimul aspect cerut. A spus că vine săptămâna viitoare la discuții. I-am făcut o adresă scrisă să se prezinte luni, dar au invocat că trebuie să fie și proiectantul prezent, bazându-se probabil că firma are sediul în București. Totuși, va fi prezent și un reprezentant al proiectantului, așa că nu mai au ce să zică”, a explicat primarul Șulea.

 

Culmea este că Primăria are banii în bancă pentru realizarea centurii, întreaga sumă fiind garantată din Fondul de Garantare și putând fi folosită în orice clipă pentru plata lucrărilor la centură. Diposibilitatea firmei de a lucra este sigura problemă, consideră Primăria Florești.

 

Conform unor surse din piață, firma Diferit ar căuta să subcontracteze lucrarea din Florești pentru că este angrenată în alte proiecte, inclusiv cel de întreținere a drumurilor județene din Cluj.

Comentarii Facebook