Fermierii anunță că masa de Paște va fi mai scumpă în 2023 față de anul trecut. Vezi cât va costa carnea de miel în preajma sărbătorilor


Avalanșa scumpirii alimentelor nu pare să se oprească, așa că şi masa de Paște ar putea fi mult mai scumpă. Crescătorii de animale anunță prețuri mai mari decât anul trecut pentru carnea de miel.

Deşi mai sunt trei luni până la sărbătorile pascale, crescătorii de animale anunță deja prețuri mult mai ridicate ca anul trecut pentru carnea de miel. Aceştia spun că sunt nevoiți să vândă mai scump, din cauza creșterilor de preț la cereale și la imputuri.

La fermele din Mureş, mieii cântăresc între 9 și 12 kg, iar ciobanii spun că, dacă va exista cerere, îi vor sacrifica la începutul lunii aprilie.

De Paşte, greutatea lor va ajunge la aproximativ 20 de kg, eu am vândut doar în viu, iar preţul a fost de 20 de lei”, a spus Balint Hunor, proprietar de oi,  notează Antena 3 CNN. De asemenea, fermierii se așteaptă să fie un preț bun, deoarece doresc să-şi recupereze cheltuielile.

Deocamdată, pe piaţa internă, preţul este acelaşi ca anul trecut, adică  20 de lei kg în viu și 40 de lei tranșat, însă prețurile variază între 50 și 65 de lei în măcelărie și în supermarket.


Comentarii Facebook