Miercuri 27 Octombrie

Familiile celor morți de COVID, care au credite la bănci, nu sunt despăgubite de asiguratori


Familiile celor morti de COVID-19 nu sunt despagubite de catre firmele de asigurari, din cauza clauzelor de excludere pentru pandemiile decretate. Astfel, familiile celor ce au murit de COVID-19, cu credite la banci, nu mai sunt despagubite de catre asiguratori, dacă pe certificatele de deces apare visusul SARs-CoV-2.

Situația este absolut șocantă. Sunt zeci de mii de oameni care au asigurări de viață și sunt mii de persoane care au decedat în urmă contractării visurului COVID-19. Atenție, există clauză de excludere atunci când pe certificatul constatator al decesului este făcută mențiunea că ai fi murit de COVID. 

Doar că, în acest caz particular al nostru, această cauză a decesului este post-COVID. Și totuși, chiar și în această situație, am primit din partea asiguratorului un înscris, prin care ni s-a adus la cunoștință că nu vor fi despăgubiți cei care au rămas în urma decedatului, respectiv familia acestuia. Vreo 35.000 de euro ar avea de plătit în momentul de față.

Prin simplul fapt că Guvernul României a decretat pandemie și la noi în țară, iar din acel moment clauza respectivă a devenit aplicabilă. Orice persoană din țara asta, dacă are vreun membru al familiei cu credit la bancă, cu o datorie pe undeva, și au avut o asigurare de viață pentru situația în care ar fi decedat, nu vor fi despăgubiți în ipoteza în care ar contracta COVID și din pricina acestui virus ar muri.

Lucrurile acestea pot fi rezolvate într-un singur mod. Moral și normal, legal, în același timp, ar fi trebuit că Guvernul, în momentul în care a decretat această stare de pandemie și în România, să aibă în vedere și situațiile acestea. Și pe partea cealaltă, dacă aceste clauze, pentru că noi vorbim de ani de zile de clauzele abuzive, nu au fost explicate celor care au făcut asigurări de viață, s-ar putea că cei care au asemenea clauze contractuale să le denunțe în instanța de judecată.

Toți asigurătorii au implementat această clauză contractuală, iar ei se vor folosi de această clauză contractuală prin care nu vor despăgubi absolut nimic, din punct de vedere pecuniar, dacă a fost decretată pandemie în România. Iar clauza contractuală poate fi denunțată exclusiv în instanță.", a explicat avocatul Adrian Cuculis.


Comentarii Facebook