Facturile la gaz ar urma să scadă. Prețurile de referință la gaze naturale au ajuns la sub 40 euro/MWh


Prețurile de referință la gaze pe piață din Europa au ajuns sub pragul de 40 euro (43 de dolari) pentru un Megawatt-oră, pe fondul cererii reduse, transmite DPA.

La hub-ul TTF de la Amsterdam, cotațiile la gaze naturale cu livrare în luna următoare au scăzut luni dimineață la 39,65 euro pentru un Megawatt-oră, cel mai redus nivel din iulie 2021. În vara anului trecut se înregistra un nivel record de 345 euro pentru un Megawatt-oră.

În ultimele luni, cotațiile la gaze naturale au scăzut semnificativ, în principal în urma gradului ridicat de umplere al facilitaților de stocare. Un alt motiv pentru scăderea prețului la gaze îl reprezintă temperaturile mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea regiunilor.

Actualele temeri privind o potențială criză bancară vor duce probabil la noi scăderi ale cotațiilor la gaze naturale, în condițiile în care crizele financiare au un impact negativ asupra economiei, având ca rezultat o cerere mai redusă pentru energie, scrie Agrepres. 


Comentarii Facebook