Fabrica Ursus, demolată! Pe teren ar putea apărea blocuri sau birouri

 

Ursus Breweries a obținut autorizația de demolare a fostei fabrici de bere Ursus, de pe Calea Moților.

 

Primăria Cluj-Napoca a emis autorizația în luna ianuarie 2013, valabilă 12 luni. 

 

Unele surse din cadrul Ursus au declarat pentru Știri de Cluj că pe trenul de 1 hectar, care va fi eliberat după demolarea clădirilor fostei fabrici, ar urma să se ridice un sediu de birouri, care să fie închiriat. Nu este exclusă nici posibilitatea de a fi construite blocuri de lux, care să fie vândute.

 

Fabrica Ursus s-a închis în noimbrie 2010, iar cei 150 de angajați au fost disponibilizați. Pe o suprafață redusă a fost deschisă o berărie, unde au fost angajați puțini oameni. Angajații disponibilizați au primit câte 6 salarii compensatorii.

 

Presedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, a declarat, în 2010, că decizia de închidere a fabricii de la Cluj s-a luat din motive economice. ”Rezultatele pe lunile aprilie - septembrie 2010 arata ca piata de bere a scazut in Romania cu un sfert, iar Ursus cu 11 %. Situatia pare sa nu se imbunatateasca si de aceea am hotarat sa inchidem productia la Cluj, speram ca de anul viitor sa se deschida o miniunitate de productie pe locul actualei fabrici”, a declarat Gary Whitlie.

Comentarii Facebook