Miercuri 27 Ianuarie

Fabrica Sonaca, producător de componente pentru aripile avionalelor Airbus, se deschide la Turda

 

Compania belgiană Sonaca va inaugura în 10 martie fabrica din comuna Moldovenești, județul Cluj. 

 

La ceremonia oficială au confirmat prezența domnii Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, secretarii de stat Ilan Harry Laufer de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Enache Jiru de la Ministerul Finanțelor Publice, precum și Excelența Sa Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei în România. 

 

Construcția fabricii din Moldovenești a durat 18 luni, iar primele linii de producție au fost puse în funcțiune la jumătatea lunii septembrie 2016. În prezent, fabrica are 30 de angajați, iar numărul lor va crește până la 200 în anii următori.

 

Investiția realizată de compania Sonaca Aerospace Transilvania SRL a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, în valoare de 24,1 de milioane de lei (5,4 milioane de euro). Valoarea totală a investiției este de 52 de milioane de lei (11,8 milioane de euro).

 

 

Material oferit de BANCA TRANSILVANIA

 

 

De asemenea, compania a beneficiat de sprijinul echipei InvestRomania care a oferit asistență pe parcursul derulării acestui proiect.

 

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structuri și sisteme des-tinate industriei aerospațiale, destinate uzului civil și/sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje com-plexe.

 

Sediul principal al Sonaca se află în Gosselies, Belgia. Grupul belgian mai deține unități de producție în România, China, Canada și Brazilia. 

 

Compania Sonaca Aerospace Transilvania produce componente pentru aripi ale aeronavelor Airbus.

 

Fabrica de componente pentru aripi ale aeronavelor Airbus din apropierea municipiului Turda (comuna Moldovenești) are 8.000 metri pătrați, dar va fi extinsă la 12.000 metri pătrați.

 

Noua fabrică de tip greenfield din România va crește capacitatea Sonaca pentru aprovizionarea marilor producători de avioane cu componente pentru aripile avioanelor. Unitatea de producție va fi dotată cu echipamente de ultima generație pentru producerea de componente.

.

Comentarii Facebook