EURO va ajunge rapid la 4,7 lei. Afirmația aparține unui economist de top din România

 

Cursul leu/euro va ajunge la 4,7 lei în cursul anului 2018, iar prognoza pentru acest an este de 4,62 lei pentru un euro.

 

Potrivit unei analize a economistului-şef al BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa locală, după primele opt luni din acest an, leul a înregistrat o depreciere de 1,09% faţă de euro comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2016, cotaţia ajungând la finele lunii august la peste 4,59 lei/euro. Pe parcursul lunii septembrie, cursul de schimb leu/euro s-a consolidat peste pragul de 4,59 lei/euro. Cel mai ridicat nivel al cursului pe piaţa locală, de peste 4,64 lei/euro, a fost înregistrat în 2012.

 

Nicio apreciere nominală şi reală semnificativă nu pare probabilă, date fiind anticipaţiile actuale ale pieţei şi deteriorarea continuă a deficitului de cont. Cel mai plauzibil scenariu pare cel al unei slăbiri a leului sub rata inflaţiei, respectiv cu 1-2% în termeni nominali”, a explicat Horia Braun, potrivit Ziarului Financiar.

 

După primele opt luni din acest an, leul a înregistrat o depreciere de 1,09% faţă de euro comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2016, cotaţia ajungând la finele lunii august la peste 4,59 lei/euro. Pe parcursul lunii septembrie, cursul de schimb leu/euro s-a consolidat peste pragul de 4,59 lei/euro. Cel mai ridicat nivel al cursului pe piaţa locală, de peste 4,64 lei/euro, a fost înregistrat în 2012.

Comentarii Facebook