EȘEC al Primăriei cu park and ride -urile de la intrările din oraș. Tarcea recunoaște, zâmbind, că este exploatată parcarea VIVO!


Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj bat toba de ani de zile cu parcările de tipul ”park and ride”, care să fie făcute la intrările în oraș, dar din 2016 și până acum nu s-a făcut nimic. 

A fost un an extrem de greu și pentru Consiliul Județean Cluj și anul viitor ar putea fi declanșată licitația pentru acest park and ride din zona Aeroport.

În zona Florești, așa cum este astăzi, parcarea de la VIVO! funcționează ca un veritabil park and ride. Acolo sunt foarte multe mașini și parchează pentru că oamenii au acces la autobuze.

Parcarea din zona Aeroport va fi mutată pe anul 2022, pentru că proiectul este gata si poate fi facut.

În zona Florești avem câteva nuanțe. Voiam să facem un park and ride în zona Bucium. Acolo trece centura metropolitană și până când nu este gata studiul de fezabilitate nu putem face. Acolo este și baza de autobuze. 

Am avut o discuție cu cei de la USAMV să facem un parking la Billa, dar nu am găsit nicio soluție. Este un contract între USAMV și alte părți private și e un blocaj”, a recunoscut viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Între timp, clujenii cu mașini sunt vizați periodic de săgețile primarului Emil Boc, care le cere să lase mașina acasă. Park and ride -urile la intrările în oraș, legate de liniile de autobuze, ar scoate mult trafic în oraș. Acestea presupun asfaltarea unor zone de pământ și racordarea lor la sistemul de transport public. Investiția nu este una colosală, dar nu se face. 

Comentarii Facebook