Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc nu vrea pensii speciale: ”Avem șmecheri de serviciu, care profită! Nu accept că unii sunt mai fraieri”


Primarul Emil Boc spune că sistemul de pensii trebuie regândit și pensiile speciale trebuie desființate.

Nu poți spune că trăim într-o țară în care este coeziune, ca unii să se pensioneze la 40 de ani și să aibă pensia de cinci ori mai mare decât salariul. Nu pot să accept într-o țară că principiul contributivității nu este în regulă pentru toată lumea. Nu pot să accept ideea că unii sunt mai fraieri și unii mai puțin fraieri. Nu trebuie să accepți ideea că un sistem de pensii creat ca să fie corect nu aplică aceleași reguli pentru toți.

Avem nevoie de o reformă morală. Să știe fiecare că primește, cât a muncit și nu că avem șmecheri de serviciu, care profită de anumite legi create de conjunctură, pentru a crea aceste dezechilibre”, a declarat primarul Emil Boc, fost premier.

Dacă vom avea aceste dezechilibre, în care unii primesc mai mult decât contribuie și noi vom avea o problemă pe viitor cu plata pensiilor. De aceea trebuie reașezat sistemul de pensii, acum, la timp, pe principii sănătoase, de contributivitate. 

Sistemul de pensii a fost introdus la 1700 și ceva. Atunci se trăia până la 45 de ani și primeai pensie de la 60 de ani înainte. Acum, speranța de viața este la 70 de ani și primesc pensie de la 40 de ani. De unde să mai aibă sistemul de pensii bani, dacă tu te pensionezi la 40 de ani și trăiești 80 de ani. Trebuie discutat deschis nu împotriva cuiva”, a mai spus primarul.  

Comentarii Facebook