Economistul șef al BNR le recomandă românilor să facă economii: Nu vă mai aşteptaţi să vă crească nivelul de trai! Deja trăiţi cu mult peste posibilităţi!


Economistul şef al Băncii Naţionale le sugerează românilor să facă economii și să nu se mai aștepte ca nivelul lor de trai să crească în viitorul apropiat. Valentin Lazea sugerează că mulți dintre cetățeni trăiesc deja ,,cu mult peste posibilități”.

Tocmai de aceea expertul le recomandă românilor niște măsuri de îmbunătățire a calității vieții pe care pot să le aplice individual. Printre acestea se numără și reciclarea, utilizarea transportului în comun, și reutilizarea unor obiecte vechi în alte scopuri. 

,,De doi ani de zile băncile centrale practică dobânzi real pozitiv. Ceea ce va face un iad din viața datornicilor. Ideea este așa: Nu vă mai aşteptaţi să vă crească nivelul de trai! Deja trăiţi cu mult peste posibilităţi!

Faceţi mai bine să refolosiţi nişte lucruri, să le reparaţi să sortaţi plasticele, să mergeţi mai mult cu mijloacele de transport în comun, să nu mai călătoriţi cu avionul, ci cu trenul.

Tot ce voi v-aţi obşinuit şi v-aţi făcut mental că veţi face este într-o paradigmă în care consumaţi cu mult mai mult decât meritaţi şi decât produceţi", a declarat economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, la podcastul Andreei Roșca ”Vast and curious”, potrivit observator.ro.

Comentarii Facebook