Luni 2 August

Economistul Andrei Caramitru: La Cluj și București se câștigă 1300 - 1500 de euro. Dacă iei mai puțin, dă-ți demisia


Economistul Andrei Caramitru susține că veniturile în Cluj-Napoca și București sunt de 1.300 de euro. Acesta a spus că mulți oameni au două job -uri, au bani din chirii. 

Pentru cei care nu câștigă atât, Caramitru are un sfat: ”Da-ți demisia imediat și cauta altceva in piața. Găsești rapid”.

Am mai scris de veniturile din Bucuresti și Cluj, orașele mari. Multi nu cred ca sunt la nivelul pe care l-am indicat eu, de 1300-1500 EUR pe luna. E enorm!!! E imposibil!!

Bun. Haideti sa ne uitam pe cifre:

- INS spune ca salariul mediu e cam la 900-1000 de eur pe luna. Asta e salariul doar, nu alte venituri, și ce scrie in contractul de munca. Atât 

- 20% din cei din orașele astea sunt de fapt pe micro și pfa. Acolo taxele sunt mult mai mici și își scot banii pe dividende.

- mai avem și situația (enorm de răspândită) in care salariul pe cartea de munca e mai mic, restul e dat Cash in plic de patron. 

- încă ceva in plus sunt cei cu 2 job-uri sau cu venituri care se cumulează (închiriază un apartament de exemplu)

- dacă vorbiți cu bancherii o sa va spună fix cifrele mele pentru ca ei văd fluxul de bani reali, nu ce spune statul care nu vede decât o mica parte din ce se întâmpla. 

Realitatea e așa. Sa luam job-uri simple accesibile pentru oricine. Sofer bolt - venit lunar 6000-10000 RON pe luna. Curier glovo - in jur de 4500-5000 RON. Uitați-va la oferte de job-uri acum, nimic nu merge sub 1500 de eur, nu poți angaja pe nimeni. 

Pe scurt. Daca ai experiența un pic măcar 2 ani și lucrezi la patron sau multinaționala . Și câștigi sub 1500 de eur pe luna. Da-ți demisia imediat și cauta altceva in piața. Găsești rapid. Daca poți - fa-ți pfa sau micro ca plătești taxe foarte mici, deci netul creste masiv. Astea sunt soluțiile nu sa înjuram pe aici ca nu e ok. Folositi piața și mișcați-va. Ești in oraș unde nu sunt job-uri bune? Pleacă de acolo și Vino in orașele care funcționează unde găsești salariile astea. Schimba industria învața ceva care e mai bine plătit (e stupid sa lucrezi pe puțin dacă exista job-uri mai bine plătite). Nu mai aștepta sa rezolve primarul PSD sau guvernul sau sa vina investitorii. Fa tu ceva pentru tine. Ca stii ca ăștia nu vor face nimic ce naiba.

Și ultimul punct. Vrei chiar sa faci bani serioși? Sa te îmbogățești pe bune? Trebuie sa fii antreprenor. Nimeni din salariu nu s-a îmbogățit vreodată. Dar poți trai ok asta e ideea”, a scris Andrei Caramitru.

Comentarii Facebook