Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Sistemul sanitar este o corabie în derivă care are în cală lingouri de aur”


Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, apreciază că cererea de servicii medicale este în creştere accentuată la nivel global, iar o poziţionare favorabilă a României pe acest segment ar putea genera o reducere a deficitului comercial şi ar crea mai multe oportunităţi pentru pregătirea resursei umane.

Nevoia de servicii medicale este în creştere accentuată la nivel global. Dacă suntem bine poziţionaţi aici pe servicii medicale, atunci avem o sanşă reală să mai reducem din deficitul comercial, să pregătim mai bine resursa umană şi se ne orientăm strategic către ceea ce se cere: servicii medicale de calitate la preţuri acceptabile pentru toate categoriile de populaţie”, a spus Dragoş Damian la ZF Health&Pharma Summit’21.

Terapia asigură loc de muncă pentru 84 de tineri liceeni

Dragoș Damian a vorbit despre producerea de medicamente și despre tinerii pe care îi așteaptă la Terapia, după absolvirea studiilor. 

Un lucru extrem de îmbucurător pentru toţi producătorii de medicamente este posibilitatea de a investi în învăţământul dual. Terapia are 84 de tineri în clasele 9-11, care au loc de muncă asigurat în compania noastră la absolvirea studiilor. La încadrare, salariile noastre sunt cu 300-500 de lei peste salariul minim net din economie.

UPB a instrodus de anul acesta licenţa de chimist farma şi inginer chimist farma, oameni care vor lucra în dezvoltarea de medicamente. Este un lucru foarte bun, pentru că astfel fabricile pot beneficia de personal calificat.

Sistemul sanitar este în derivă, în ciuda sutelor de tineri cu potențial

Universităţile de medicină şi farmacie din ţară au introdus un masterat de persoană calificată, o funcţie extrem de importantă în fabricile de medicamente. este un lucru foarte bun pentru producători. Calificarea ar costa producătorii sute de mii de euro pe an pentru a forma operatori chimişti, ingineri de echipamente, şamd. Calificarea înainte de câmpul muncii ne va ajuta pe noi să creştem salariile în industrie.

Sistemul sanitar este o corabie în derivă care are în cală lingouri de aur de 12 mld. de euro, în jurul căreia plutesc bărci pline de piraţi”, a adăugat CEO Terapia.


Comentarii Facebook