Donatorii de sânge vor putea primi reduceri la plata impozitelor locale. Ce condiții trebuie să îndeplineascăPersoanele care donează sânge pot beneficia de reduceri la plata impozitelor locale, potrivit unei legi care intră în vigoare începând cu data de 6 aprilie. 

Astfel autoritățile locale din fiecare zonă pot hotărî aplicarea unor reduceri la impozitele pe clădiri și terenuri pentru persoanele care donează sânge. 

Reducerea se va putea cumula cu reducerea de 10% de care beneficiază acum cei ce plătesc anticipat impozitul datorat pentru întregul an. 

Măsura a fost luată pentru a încuraja cetățenii să participe activ la eforturile de donare de sânge, contribuind la creșterea stocurilor de sânge și la sprijinirea sistemului de sănătate.

Pentru a beneficia de reducerile pe impozit persoanele trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să aibă în proprietate o clădire situată în România (în cazul impozitului pe clădiri)
  • Să facă dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic

Reducerile  se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

Documentele necesare și procentul reducerii va fi stabilit în cuprinsul hotărârii de consiliu local care instituie reducerea impozitului.


Comentarii Facebook