Luni 23 Mai

Distrug țăranul român! Legea porcului interzice țăranilor să crească mai mult de cinci porci sau să le dea lături


Noua lege a porcului, aprobată de Senatul României, le interzice țăranilor să crească mai mult de cinci porci în gospodărie. În plus, aceștia nu vor mai avea voie să de lături animalelor.

Cei care au mai mulți, vor plăti de la al șaselea o amendă de 5000 de lei.

Aleșii din Parlament nu mai vor ca țăranii să dea animalelor celebrele resturi alimentare. Achiziția de purcei să se facă numai din fermele autorizate, fără să mai poată ține ei scroafe. 

Mihai Gherase, gospodar: ”Sunt născut-crescut în comuna Frăsinet, de meserie operator-însămânțător. Și crescător de animale. Țăran! De la țară... Am o scroafă, chiar acum fată. A fătat deja șapte purcei. Până acum. Cu ea s-ar face opt. După noua lege, ce ar trebui să fac cu diferența de la cinci până la opt? Să-i omor, n-am cum. Să-i arunc, nu mă îndur. Să ne lase să creștem! Că dacă ne interzice reproducția, n-o să mai avem de unde să creștem nu cinci, unul! Pentru că n-o să avem de unde să cumpărăm. Că marii fermieri n-o să ne vândă nouă un purcel, doi, lui tanti Leana sau lui Tanti Gherghina. Și-o să ne facă să ne lipsim de tot. Să mergem la supermarket, să cumpărăm din Spania, din Germania, din Olanda... Sunt proprietar, în curtea mea, să vină să-mi interzică! Să vină să mi-i numere! Deci, nu se poate! Să ne lase-n pace!”.

Ionuț Cartan, gospodar: ”Dacă mai avem și noi două-trei rude pe la oraș, să le creștem și lor câte un porc, nu cred că e o problemă. Și, oricum, la noi aici în comună s-a diminuat foarte mult creșterea porcului. Să ne dea și-o alternativă. Adică nu să impui drastic, domne, nu mai puteți să creșteți și punct. Sau nu puteți să faceți reproducție. Că degeaba poți să crești, dacă nu poți să faci reproducție. Să gândească mai bine! Să lase țăranul în pace, să crească animalele cum e tradiția la noi”.

Pentru a crește până la 15 porci, un țăran trebuie să își facă firmă. Dacă nu, va putea crește cinci pe care nu mai are dreptul să îi vândă, conform Digi 24.

Proiectul de lege a fost inițiat de UDMR, dar este susținut de PSD, PNL și USR. Decizia finală se va lua în Camera Deputaților.

Comentarii Facebook