Disponibilizații de la Posta Română Cluj sunt BĂTAIA de JOC a tuturor. OPC Cluj i-a trimis la Poliție

 

Disponibilizații de la Posta Română Cluj sunt BĂTAIA de JOC a tuturor. Oamenii s-au dus la OPC Cluj pentru a se plânge, în disperare de cauză, dar au fost trimiși la Poliție. Citiți mai jos scrisoarea unui disponibilizat disperat.

 

Inca o zi pierduta in caruselul birocratiei romanesti pentru cei pusi pe drumuri de Posta Romana Cluj (sau disponibilizati ?)!

 

Suntem plimbati cu promisiuni de la Posta la oficiul de somaj si inapoi, de am ajuns la capatul rabdarii, si se pare ca nu s-a rezolvat inca nimic din toate promisiunile facute !

In alte judete, cu aceleasi acte trimise de catre C.N.P.R.- Bucuresti, dosarele au fost de mult terminate, carnetele de somaj au ajuns la cei disponibilizati, doar la Cluj, A.J.O.F.M. tergiverseaza si amana de pe o zi pe alta finalizarea dosarelor de somaj, sub motiv ca nu sunt bune actele trimise de la Bucuresti ! Cum adica, in alte judete sunt bune la Cluj nu? Sau fiecare face legea dupa cum vrea si dupa culoarea lui politica ?

 

Nu mai stim ce sa facem, la cine sa apelam. Am incercat tot ce era omeneste posibil. Am sunat la Bucuresti, la cabinetul primului ministru, ni s-a spus sa facem o petitie, dar petitia nu tine nici de foame nici nu ne plateste taxele si cheltuielile. Am sunat la O.P.C., de unde, culmea, am fost indrumati sa mergem la Politie ! ! ! Pentru ce? Nu ne-a batut nimeni, doar ne-a fost luata painea de la gura noastra si a copiilor !

 

Am sunat la postul de televiziune Antena 1 -Cluj, de la care ni s-a transmis ca acest caz nu este de interes public si nu ne pot ajuta cu nimic! Dar oare ce caz este de interes public? Cele in care vedem nuntile barosanilor si plimbarile lor peste hotare pe banii nostri? Sau cand apar pe ecran si ne rad in nas atunci cand sunam si ne aratam greutatile? Chiar asa bine merg lucrurile in tara asta incat ,"acest caz" este chiar atat de minor? Sau cazul in sine deranjeaza pe cineva de sus, cineva cu influenta care poate ordona ziarelor si posturilor de televiziune sa-si tina gura? Cine are interesul sa plimbe sute de oameni pe drumuri, cand, de fapt, problema asta s-ar putea rezolva intr-un timp extrem de scurt,1-2 zile! Colac peste pupaza, liderul de sindicat de la Posta Cluj si-a pus coada pe spinare si a plecat in concediu, taman acum, cand aveam mai mare nevoie de el, culmea coincidentei, pai sa nu-ti pui tot felul de intrebari?

 

Ca ultima gaselnita, A.J.O.F.M Cluj a inceput sa trimita mesaje pe telefoanele celor disponibilizati, sa vina si sa semneze niste formulare prin care se ia la cunostinta ca din punctul de vedere al A.J.O.F.M-Cluj, actele sunt gata, dar nu se pot finaliza, deoarece C.N.P.R-Bucuresti nu a trimis toate actele necesare! Cu alte cuvinte, in caz de ceva, ei au acoperire, prostii au semnat, ei se spala pe maini aruncand pisica in curtea vecinului, ramanand ca cei disponibilizati sa ramana la mila cerului! Daca nici acum, in cateva zile nu se vor finaliza dosarele, cei disponibilizati risca sa primeasca ajutorul de somaj si salariile compensatorii de-abia anul viitor, iar pana atunci, Dumnezeu cu mila, n-au decat sa mearga la cersit!”, ne-a scris un clujean.

 

Conducerea AJPFM Cluj precizează că acordarea ajutoarelor de șomaj și a celorlalte drepturi în cazul angajaților de la Poșta nu a fost posibilă din cauza faptului că Poșta Română nu a finalizat dosarele de personal ale fiecare angajat disponibilizat în baza Ordonanţei 36.

----------------------

UPDATE

 

AJOFM Cluj explică de ce nu sunt preluate dosarele disponibilizaților de la Poșta Română

Comentarii Facebook