Marti 4 Octombrie

Dispar bonurile de masă. Vezi ce vor primi angajații în schimb


Bonurile de masă vor deveni istoie în curând, fiind deja demarat proiectul digitalizării acestora, însă mai trebie așteptat după normele de aplicare ale legii care reglementează procesul pentru ca sumele aferente tichetelor de masă să fie plasate pe carduri preplătite.

În curând, cei care au dreptul la tichete de masă vor putea încasa sumele respective pe carduri preplătite" a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Cosmin Vladimirescu, general manager la Mastercard.

Reprezentanții operatorului de plăți spun că legea care reglementează procesul de transformare este deja în vigoare.

Este o evoluţie importantă nu numai pentru companiile emitente de tichete de masă - care nu vor mai tipări tichetele şi vor scăpa de o mulţime de probleme logistice legate de producţia şi distribuţia acestora - ci şi pentru comercianţi. O plată cu un card durează considerabil mai puţin decât una care implică tichete de masă, sumele se pot valorifica integral, fără rotunjiri în sus sau în jos cum se întâmpla când aveai tichete de valoare fixă, rulajul la casele de marcat va fi mai mare, oferind totodată costuri mai mici pentru toţi partenerii implicaţi precum şi un control mult mai bun pentru utilizatori şi Ministerul Finanţelor Publice", explică Vladimirescu.

Comentarii Facebook