Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo: Din 17 octombrie, ora 00.00, vor fi întrerupte zborurile la Cluj

 

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat că din 17 octombrie, de la miezul nopții, companiile aeriene vor întrerupe zborurile de la Cluj.

 

Ciceo a făcut aceste declarații în plin scandal privind schimbarea Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului Cluj, care din 17 octombrie va prelua conducerea Aeroportului până la organizarea unui nou concurs pentru funcția de director. David Ciceo susține că cei din CA nu au experiență, președintele CA, Mircea Abram, a fost șef la OPC Cluj și apoi al Regiei de Administrare a Domeniului Public și Privat din Cluj.

 

Aeroportul nu a contestat numirea membrilor Consiliului de Administrație. Nu a contestat organizarea concursului pentru postul de director. Suntem de acord cu acest lucru și cu schimbarea membrilor CA, dar am cerut revocarea în parte a hotărârii având în vedere că este ilegală. Conform OUG 109, articoolul 4 entitățile publice nu mai pot interveni la regii, la entități. Prin nelegalitatea acestei hotărâri se pune real în pericol siguranța și securitatea, pentru că din 17 octombrie întreaga conducere executivă a Aeroportului nu mai există. Este un fapt deosebit de grav și a creat o îngrijorare deosebită pe plan internațional în rândul companiilor aeriene, în rândul angajaților. Din cauza acestei hotărâri nelegale este pusă în pericol siguranța aviației și securitatea aviației, întrucât s-a tulburat activitatea angajaților aeroportului și a celor din perimetru, adică 2000 de persoane. Dorim ca pasagerii să zboare în siguranță.

 

Conform legii proiectul (prin care a fost schimbat CA) trebuia să fie prezentat în data convocării ședinței, adică cu 7 zile înainte. Aeroportul a luat cunoștință doar în dimineața zilei de vineri cu câteva ore înainte de ora 11.00. Am sesizat nelegalitatea și consecințele deosebit de grave asupra siguranței și securității aeroportului. 

 

Este prevăzut ca, din data de 17 octombrie, Consiliul de Administrație să preia conducerea. Din data de 17 octombrie, de la ora 00.00, Aeroportul nu mai are conducere calificată conform regulamentului european 139, care are prioritate față de legile românești. În cazul în care rămâne în vigoare această hotărâre, este posibil ca din 17 octombrie, de la ora 00:00, să nu mai zboare niciun avion pe Cluj. Nu dorim asta. Să nu mai zboare pentru că nu este o conducere calificată conform competențelor. Dacă nu va exista această conducere competentă, din 17 octombrie de la ora 00:00, companiile aeriene din Cluj nu vor mai desfășura niciun zbor de pe Cluj. (Întrebare reporter: Aveți semnale în acest sens?) Avem semnale și nu mai permit reglementările continuarea activității. Pe lângă faptul că acest CA nu poate prelua competențele”, a explicat David Ciceo. 

 

Consiliul Județean, printr-un comunicat de presă, condamnă ferm declarațiile iresponsabile făcute de către conducerea Aeroportului, în sensul că, dacă din data de 17.10.2017 încetează conform legii mandatul directorului general, se pune în pericol siguranța aviației și a populației. 

 

Mandatele directorilor generali încetează în virtutea legii și a hotărârii Consiliului Județean la fel ca mandatele actualului consiliu de administrație (CA). Afirmațiile false că noul CA va numi director o persoană care nu îndeplinește condițiile legale și, astfel, vor cădea avioanele și se pune în pericol traficul, sunt inadmisibile.

 

Afirmațiile iresponsabile ale directorului că din data de 17.10.2017 ora 0, când încetează mandatul său, pot cădea avioane întrucât nu mai ocupă funcția de director general, sunt halucinante. Conducerile aeroporturilor din țară au fost schimbate de nenumărate ori, cum este și cazul Aeroportului Otopeni, fără ca siguranța aviatică să fie pusă în pericol.

Comentarii Facebook