DHL a lansat un nou terminal cargo de la Aeroportul Internațional Cluj - VIDEO


Noul centru logistic DHL a fost inaugurat, miercuri, la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Hub-ul inaugurat astăzi la Cluj de către compania de transport și Consiliul Județean Cluj este cel de-al treilea din România, celelalte două fiind în București și Arad.

 

Marcăm un evenimet deosebit. Liderul mondial în servicii poștale își va avea hub -ul pe această locație. Inaugurarea înseamnă mult pentru economia Clujului. Când un operator de asemenea amploare alege Clujul pentru un centru zonal, asta înseamnă că județul înseamă ceva pe harta economiei din România. Peste două zile vom avea inaugurarea fabricii de la Bosch și acesta este un semnal pentru că Bosch este un client pe plan mondial al companiei DHL. Deci este o urmare firească”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. 

 

Prin poziționarea companiei DHL în Aeroportul Cluj, el devine o poartă mai largă și pe partea de cargo. Este un lucru benefic petru județul Cluj și cele din jur, dar și pentru agenții economici care derulează afaceri cu alte firme din Uniunea Europeană”, a declarat vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu.

 

Acesta a propus companiei DHL să implementeze și un transport cargo pe partea alimentară. ”Eu aș propune conducerii DHL să ia în calcul posibilitatea de a dezvolta o componentă în ceea ce privește domeniul alimentar”, a mai spus Olelelu.

 

Felicităm DHL pentru mutarea acestui centru logistic pe Aeroportul Internațional Cluj. Succesul creșterii DHL este legat de succesul Consiliului Județean Cluj de atragere de investitori în parcurile industriale și în investițiile realizate în Aeroportul Internațional Cluj”, a spus și David Ciceo, directorul Aeroportului Interațional Cluj. 

 

DHL operează de la Cluj-Napoca din ianuarie 2011 și acoperă zona de Vest a țării, mai exact județele Satu Mare, Mures, Sibiu și Bistrita, cu un avion cargo.

Compania foloseste noul avion SAAB SF 340 si asigura legatura cu reteaua globala a DHL.



 

Noul terminal operațional DHL permite ca procesul de sortare al mărfii să se facă imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, acestea conducând la îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale cu până la 60 de minute, ceea ce reprezintă un câștig semnificativ pentru partenerii DHL din această zonă a țării. 

 

La eficientizarea timpilor de livrare și preluare contribuie și aparatul Xray dedicat operațiunilor DHL, cu ajutorul căruia este posibilă procesarea unui număr mai mare de expedieri, într-un timp mai scurt. Investiția permite de asemenea livrări în aceeași zi pentru județul Cluj dar și pentru principalele orașe din județele limitrofe: Alba, Bistrița - Năsăud, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu.

 

Din seria investițiilor operaționale realizate de DHL în ultimii doi ani putem aminti: înnoirea flotei cu 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare (Volkswagen Crafter), care operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României, oferind o eficienţă si o siguranță mai mare a livrărilor; operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, pentru deservirea zonei de vest a ţării, care oferă capacitate de încărcare mărită şi care au permis extinderea acoperirii pentru serviciile cu livrare în aceaşi zi pentru clienţii din această regiune.

 

Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din Cluj și din zona nord-vestică a țării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în această zonă, ca parte esențială a strategiei noastre de dezvoltare” a declarat Domnul Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

 

DHL are în România aproape 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave și deţine o flotă de peste 200 de maşini.

Comentarii Facebook