Despăgubiri de 2 miliarde de dolari pentru Roșia Montană Gold Corporation


Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că Roșia Montană Gold Company are licență de exploatare de 13 ani, încă din anul 2000, precizând câ există evaluări ale cheltuielilor făcute de companie şi pierderile suferite în acest interval, care se ridică la suma de 2 miliarde de dolari.

Întrebat dacă există o clauză în documentele semnate cu RMGC privind acordarea de despăgubiri în cazul respingerii exploatării la Roşia Montană, premierul Ponta a precizat: "Nu ştiu de o clauză, ştiu că, din 1999, s-a acordat licenţa de exploatare, iar în 2000 aceasta fost transferată către Roşia Montană, de atunci s-au purtat negocieri. Dl. Şova va pune mâine la dispozitie toate documentele din aceşti 14 ani. Există evaluări cu cheltuielile până acum şi eventualele pierderi comerciale. Sunt evaluări făcute de până la 2 miliarde dolari, pierderi calculate de companie. Eu aş vrea să nu plătim nimic", a spus Ponta, informează realitatea.net.

Ponta susține însă că nici nu se pune problema ca România să plătească.

"Ei vor cere in instanţă, noi ne vom apăra" a declarat Ponta, menționând că, odată cu respingerea proiectului în parlament, licenţa de exploatare nu va putea fi pusă în aplicare.

Comentarii Facebook