Denunțătorii evazioniștilor ar putea fi recompensați. Nevoia disperată de a strânge bani la buget îi determină pe guvernanți să vină cu această propunere


Dacă îți pârăști șeful la Fisc că face evaziune, ai putea primi un procent din prejudiciu. În încercarea de a aduna cât mai mulți bani la buget, ministrul Finanțelor are o ofertă pentru cei care avertizează autoritățile în legătură cu faptele de evaziune.

Nevoia disperată de a strânge bani la buget îl determină pe ministrul Marcel Boloș să vină cu această propunere, însă fără să vorbească despre un procent care ar urma să fie acordat denunțătorilor evazioniștilor. În cazul în care sunt mai mulți avertizori în același dosar de evaziune fiscală, atunci, cel mai probabil, recompensa va fi împărțită în mod egal.

Măsura pare inspirată după modelul Statelor Unite, acolo unde oficialii au înființat, în urmă cu 20 de ani, un birou al avertizorului, iar cei care denunță faptele de corupție primesc până la 30% din valoarea totală a prejudiciului.

În România, în urmă cu doi ani, Sebastian Burduja a depus un proiect similar, care propunea ca denunțătorii să primească până la 30% din valoarea prejudiciului, scrie Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook