Delegatia FMI isi prezinta astazi concluziile. Fondul a adus reduceri de salarii, pensii si ajutoare de somaj si o economie de 850 de milioane de euro


Delegatia FMI isi prezinta astazi concluziile dupa vizita maraton inceputa in 27 aprilie. Misiunea condusa de Jeffrey Franks va prezenta o evaluare a situatiei economice a Romaniei, in cadrul unei conferinte de presa.

Vizita in Romania a fost cea mai lunga din istoria Fondului si se incheie practic astazi, cu prezentarea bilantului.

Vizita a "imbogatit" bugetul de stat cu 850 de milioane de euro, care, insa, va lasa milioane de romani mai saraci cu sume cuprinse intre 15 si 25 %.

"Ne-am inteles cu ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, asupra unor termeni pe care ii vom anunta luni, la conferinta de presa. Avem deja un acord. Intelegerea cu FMI a fost aprobata de board. Vom merge in continuare daca termenii vor fi respectati, dar depinde de Guvernul Romaniei daca va respecta. Daca nu, vom mai astepta cateva saptamani. Ne asteptam ca banii sa vina la sfarsitul lui iunie", a declarat Jeffrey Franks, duminica, la finalul discutiilor cu ministrul Finantelor.

Comentarii Facebook