Decizia Auchan de renunţare la casieri este discriminatorie. Cine a făcut declarația și ce va urma


Protecția Consumatorilor anunță că decizia de renunțare la casele de marcat casieri este  discriminatorie.

Nu cred că alegerea are legătură neapărat cu a-ţi scana singur produsele. Cred, în acelaşi timp, că această automatizare ar fi trebuit să ia în calcul prezenţa la cumpărături a consumatorilor în etate, în vârstă, nefamiliarizaţi cu toate diligenţele de a-şi scana şi a-şi marca singuri cumpărăturile. Or, la acest moment, cred că este o abordare discriminatorie din această perspectivă, dar, din discuţiile purtate cu o parte dintre reprezentanţii operatorilor economici ce implementează acest sistem, am înţeles, lucru pe care îl vom şi verifica, că aceste case beneficiază, totuşi, de o asistenţă din partea personalului angajat al operatorului economic. Cred că este imperios necesară păstrarea caselor asistate direct de casier, tocmai pentru a putea răspunde întrebărilor consumatorilor legat de o anumită cantitate, calitate sau orice altă informaţie ar avea nevoie legat de produsele achiziţionate”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Auchan a isterizat România cu decizia de renunțare la casieri și introducerea caselor automate, în care clientul își scanează singur produsele.

Oamenii au ripostat că nu vor să devină casieri pe gratis pentru Auchan.

Dan Negru: ”Ce face Auchan nu e progres, ci păcăleală! Progresul e trecerea de la lumânare la bec, de la cal la motor!”

Polițistul-activist Marian Godină anunță boicotarea Auchan, după decizia magazinului de a elimina casierii: „Nu vreau să fiu casier gratuit”

Un ardelean despre desființarea caselor de marcat de la Auchan: ”Incredibil cum marile corporații vă prostesc numele ”progresului”

Comentarii Facebook