Șeful ANPC, verdict în scandalul Auchan: „Trebuie permanent asigurată și varianta unei case de marcat asistate”


Renunţarea la casierii din supermarketuri, în favoarea caselor de tip selfpay, este o abordare discriminatorie. O spune chiar preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

Șeful ANPC a explicat că trebuie luată în calcul, în supermarketuri, şi prezenţa persoanelor care nu sunt familiarizate cu noile tehnologii.

Trebuie să rămână la latitudinea consumatorului care dintre variante o alege. Fac referire la persoanele nefamiliarizate cu acest tip digitalizat de efectuare a cumpărăturilor. Cred că va trebui permanent asigurată și varianta unei case de marcat asistate, și abia pentru cei care își doresc să finalizeze mai repede cumpărăturile, și își asumă că se descurcă prin utilizarea exclusivă a acelor automate, să poată face această alegere, fără a se lua în calcul eliminarea definitivă a sistemelor asistate de marcare și plata.

Sunt consumatori care nu se descurcă și trebuie să îi luăm în calcul și pe aceștia. Ceea ce ne dorim este să nu fie eliminate definitiv casele de marcat asistate, și în zona celor neasistate să existe, totuși, persoane care să te poată îndrumă în momentul în care apare o eroare de sistem. Trebuie să fie cineva la dispoziția consumatorilor pentru a interveni.", a declarat Horia Constantinescu, la Antena 3 CNN.

Casele de marcat de tip Selfpay, unde cumpărătorii îşi scanează singuri cumpărăturile şi plătesc, au stârnit în aceste zile un scandal imens. Clienţii s-au împărţit rapid în două tabere: în timp ce unii cred că astfel îşi vor face cumpărăturile mai repede, alţii susţin că nu se descurcă şi vor ca angajaţii să-și păstreze locurile la casele de marcat. Reprezentanţii magazinului promit că nu vor da casierii afară, ci le vor găsi alte joburi în firmă.

Comentarii Facebook