De frica scumpirii gazelor, românii îşi fac provizii de lemne pentru iarnă. Au crescut cererile pentru sobe


În contextul incertitudinilor facturilor de la iarnă, românii se întorc în timp. Încep să revină la încălzirea pe lemne, mult mai ieftină decât cea pe gaz. De aceea, cererea de sobe a crescut exponențial în ultimele luni. Iar acest fenomen este întâlnit nu numai în mediul rural ci și în orașe. 

Din cauza preţurilor mari la utilităţi, românii au început să analizeze mai atent variantele alternative de încălzire.

Comparativ cu anul trecut, a existat o căutare mai intensă, ca să zic, a unei alternative de încălzire, a unor clienţi din zona rezidenţială, din mediul urban, în special, care caută cumva o alternativă pentru scumpirile care au avut loc la curent şi gaze naturale”, spune Silviu Manolescu, proprietar fabrică de teracotă, notează antena3. 

O sobă poate menţine căldura în casă chiar şi până la 8 - 10 ore.

Având o suprafaţă unde putem băga şi lemne mai mari şi putem menţine focul pe o perioadă mai mare, cu ajutorul unor pompe şi a altor accesoriii, putem să încălzim chiar şi o casă întreagă cu un astfel de şemineu”, spune un agent comercial. 

Majoritatea oamenilor spun că soba este o alterntivă bună pentru a face faţă iernii scumpe care urmează. Conform magazinelor online, în general, cele mai căutate sisteme de încălzire sunt cele ieftine, care nu costă mai mult de 1.000 de lei.


Comentarii Facebook