David Ciceo, președintele ARR: Traficul de pasageri va reveni la normal în 2025


Directorii Aeroporturilor din România s-au întâlnit pentru a discuta cele mai bune măsuri pentru recuperarea traficului de pasageri, implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor prin finanțare europeană, redresarea financiară a actorilor implicați în industria transportului aerian, precum și îmbunătățirea serviciilor și a facilităților oferite pasagerilor.

Față de anul 2020, anul trecut a fost o creștere consistentă a traficului aerian

Comparativ cu anul 2020, traficul de pasageri pe aeroporturile din România a înregistrat anul trecut o creștere de aproximativ 60%. Pe cele 16 aeroporturi membre A.A.R., în anul 2021 au călătorit peste 11, 2 milioane de pasageri. 

Aeroporturile au fost printre cele mai afectate de pandemia COVID

Din cauza restricțiilor care au fost impuse la nivel internațional pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2, transportul aerian a fost unul dintre cele mai afectate domenii. În acești doi ani de criză, aeroporturile s-au confruntat cu o scădere drastică a traficului de pasageri, care a dus, implicit, și la scăderea veniturilor aeroporturilor. Având în vedere că activăm pe o piață extrem de concurențială, avem nevoie de sprijinul autorităților pentru a reuși să depășim această criză”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România, 

Traficul aerian va reveni la nivelul din 2019 în câțiva ani

Estimările bazate pe datele organismelor naționale și internaționale din domeniul aviației arată că, în cel mai optimist scenariu, traficul de pasageri va reveni la nivelul din 2019, înainte de pandemia Covid-19, abia în anul 2025. 

La invitația președintelui Consiliului Județean Brașov, domnul Adrian Veștea, participanții au efectuat o vizită la Aeroportul Brașov, care se află într-un stadiu avansat de realizare. Considerăm că există potențial mare ca Aeroportul Brașov să fie în viitor unul dintre cele mai importante aeroporturi din România.

Comentarii Facebook