Dăncilă dă salarii, iar Ungaria construieşte locuinţe pentru medicii din Miercurea Ciuc


În timp ce guvernul de la București a oprit investițiile pentru a da salarii bugetarilor, guvernul de la Budapesta face locuințe pentru medicii de la Miercurea Ciuc. 

Guvernul Ungariei investeşte în restartarea acestei regiuni destul de sărace din Transilvania. Nu numai prin finanţarea unor proiecte bisericeşti, civice şi culturale, dar, mai nou, şi prin construirea de locuinţe pentru medicii din Miercurea-Ciuc, scriu jurnaliștii de la corbiialbi.ro.

Investiția în locuințe pentru medici este făcută de Secretariatul de Stat pentru Politici Naţionale.

Conform Agenţiei Naţionale de Ştiri a Ungariei, MTI, complexul de clădiri are o suprafaţă de 440 mp şi include trei locuinţe separate, fiind ridicat de către Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, din bugetul Secretariatului de Stat pentru Politici Naţionale al Ungariei, cu sprijinul Fundaţiei Studium - Prospero din Târgu Mureş, managerul proiectului şi proprietarul imobilelor. Construcţia de la Miercurea Ciuc a costat aproape 310 mii de euro.

Fundaţia Studium-Prospero a mai construit ăn ultimii 20 de ani locuinţe pentru medici şi artişti în Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe şi Satu Mare. Fundaţia derulează astfel de proiecte și la Gheorgheni, Borsec şi Crasna.

Comentarii Facebook