Motivul pentru care salariul minim nu se va majora pentru cei cu 15 ani vechime



Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, vineri, că eliminarea majorării la 2.350 de lei a salariului minim brut pentru persoanele cu 15 ani vechime în muncă a venit în urma discuţiilor purtate între minister, sindicate şi patronate, existând riscul de a afecta exerciţiul financiar.


După cum bine ştiţi, aceste măsuri se iau în discuţie şi cu patronatele şi cu sindicatele. De la 1 ianuarie, vor beneficia de 2.080 de lei pentru cei cu studii medii, iar pentru cei cu studii superioare doar cei care au un an vechime în studii superioare. Nu am dat un pas înapoi, atunci când iei o măsură discuţi cu ambele părţi, iar patronatele au spus că această măsură e posibil pe termen scurt să afecteze exerciţiul financiar, iar atunci am ajuns la această concluzie”, a declarat Marius Budăi, la finalul şedinţei de Guvern.


Totodată, ministrul  nu a ştiut însă să răspundă la întrebările jurnaliştrilor legate de impactul bugetar al majorării salariului minim de la 1 ianuarie 2019.


Nu am datele în faţă şi nu pot să fac aproximări. Impactul bugetar va fi calculat doar cu plus pentru bugetul de stat, pentru că noi vom colecta. Măsura a fost luată doar în discuţie şi cu sindicatele şi cu patronatele, se ştia măsura de câteva luni”, a răspuns Budăi.

Comentarii Facebook