Daianu la Cluj: Relaxarea fiscala in Romania in 2012, este o prostie


Consilierul de stat la cabinetul premierului Victor Ponta, Daniel Daianu, a declarat ca o relaxare fiscala in Romania anului 2012 este o prostie.

Declaratia a fost facuta la campania de informare si comunicare "Forum european", manifestare organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

"Incerc sa demontez un cliseu pe care il vad, si vad ca unii comenteaza si este straniu cand vad analisti din banci si oameni de pe piata de capital care spun ca in 2012 vom asista la o relaxare fiscala in Romania, ceea ce este o prostie. Este o prostie, fiindca deficitul cu care s-a terminat executia bugetara in 2011 a fost putin peste 4 la suta din PIB. In 2012, in pofida faptului ca va avea loc o revenire la salariile din iunie 2010, ca se va produce o reparatie esalonata la pensii, consolidarea fiscala, adica diminuarea deficitului bugetar, va fi mai mult decat semnificativa. Am credinta ca se va termina 2012 cu un deficit bugetar in jur de 2 - 2,3 la suta din PIB", a spus Daniel Daianu.

Consilierul premirului a mai spus ca am asista la relaxare fiscala in Romania daca ar creste deficitul bugetar, dar ca nu este cazul in acest an.

La dezbaterea "Forum european" a participat si Niculae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, si fostul negociator sef al Romaniei cu UE, Vasile Puscas.

Comentarii Facebook