Cum se face racordarea la reţeaua electrică și cât costă branşarea la curent în 2023


Mulţi români care îşi ridică o casă nouă sau care se pregătesc să se mute într-un apartament nefinalizat ajung în situaţia de a-şi face calcule în legătură cu racordarea la reţeaua electrică şi se întreabă cât costă branşarea la curent.

Conform specialiştilor, costul pentru a te branşa la reţeaua de curent electric diferă în funcţie de mai mulţi factori. Cei mai importanţi factori sunt tipul de branşament şi distanţa de la reţeaua distribuitorului la contorul electric.

Concret, vorbim de costuri ce pornesc de la cel puţin 1.000 de euro în sus şi pot ajunge chiar la câteva mii de euro, mai ales dacă zona în care se doreşte branşarea este una mai izolată, scrie Observator.

Cum se face racordarea la reţeaua electrică

De cele mai multe ori, racordarea la reţeaua electrică se face prin întocmirea unei solicitări adresate distribuitorului. Solicitarea respectivă ar urma să fie însoţită de mai multe documente.

Ne gândim aici în primul rând la actul de identitate al solicitantului şi la actul de proprietate sau alt document care să arate dreptul de folosinţă asupra spaţiului respectiv, dar mai sunt necesare şi alte documente precum o declaraţie pe propria răspundere că în spaţiul respectiv se desfăşoară doar activităţi casnice.

Comentarii Facebook